lunes, 7 de enero de 2008

NADAL ALS ALPS

ESQUIANT AL QUEYRAS
Per vacances de Nadal volem anar als Alps. Ens hem passat la tarda mirant la meteo… com quasi sempre, no és ideal. Després de rumiar una estona decidim anar-hi. Preparem els juguets i cap a el Queyras. Son unes 7 hores de viatge. La idea inicial l és fer una ruta d’esquí de fons anomenada ROUTE DES ESCARTONS.

Aquesta ruta surt de St Veran i arriba a Nevache son uns 100km per pistes d’esquí de fons. Lo maco si el temps és bo és fer nit al pobles que trobem al llarg del recorregut però…. Com que el temps no serà bo tots els dies canviarem els plans.
És el primer dia de l’any, en lloc de començar a St. Veran ho farem a Aiguilles. Comencem a patinar i pujem cap a Saint-Véran, un cop al poble tornem a baixar a Aiguilles.

Originalment aquesta part del recorregut es fa només de baixada. Son uns 30 km en total i uns 600 m de desnivell positiu. La pujada és dura però val la pela. Nosaltres portem esquís de patinador, amb esquís de clàssic la pujada es faria més facilment. Ha estat un bon estreno d’any.
Anem a dormir a Brunissard a una vall propera.
El dia 02/01 surt preciós, hi ha un paquet de neu.... ens animem a fer una excursió d’esquí de muntanya.
Sortim de Brunissard direcció el Coll Tronchet.

Un cop al coll baixem cap a la vall de Souliers. Neu pols fins el genoll en alguns llocs..... brutal. La baixada no és gaire llarga. Tornem a posar pells i pugem fins el llac de Souliers, el pic de rochebrune ens queda a la dreta. Un cop al llac seguim en direcció N fins la carena anomenada Cto Belle, d’aqui en poca estona direcció Oest arribem al pic Oest. La vista del cim ens permet veure les valls de Arvieux i Cervieres. La baixada la fem fins el llac i d’aqui ens tirem pel vessant que dona a la vall de Brunissard. Anirem a buscar el barranc du Pinet. La baixada final pel bosc és una mica survival... en total son 1400 metres de desnivell positiu.

A la tarda anem a fer un altre part de la ruta dels Escartons, pugem el coll de l’Izoard, es puja per la carretera. A l’hivern esta tallada a l’alçada de Brunissard i es converteix en una pista d’esquí de fons. Es atractiu pujar per una carrera amb esquís que a l’estiu l’has pujat en bici... arribem al coll després de passar per la Casse Deserte son les 5 de la tarda i fa una rasca que pela. Ens tirem en chus per la carretera fins el poble. Son uns 15 km en total i 500m de desnivell.

El dia 3/01/08 ha sortit molt gris i amb una feble nevada, el temps no convida gaire però... decidim fer el tros de la ruta que va de Brunissard fins a Souliers, son uns 17 km i 500 metres de desnivell. La pista passa per la Chalp i pel petit llac de Roue arribant al petit poble de Souliers, Aquí hi ha un restaurant on podrem fer un mos la tornada la fem pel mateix lloc.

A la tarda anem a fer una cascada a Ceillac, ens decidim per Easy Rider una cascada fàcil de dos tirades. En principi era el dia d’estreno de tina dintre del mon de l’aigua gelada. Ens acostem a peu de via i com quasi sempre hi ha gent escalant i fent cua, ens ho rumiem ,decidim canviar els plans i anar a dinar alguna cosa que la panxa fa estona que crida.

El dia 4 torna a aixecar-se molt gris i nevant. Anem a Serre Chevalier per tal de fer una mica d’esquí de muntanya sense compromís. Seguim un camí marcat que puja al costat del barranc quan arribem a la part final del telecabina sortim a la dreta i pugem per fora pista fins la part alta de l’estació. En total son 1200m de desnivell i lo millor estar per arribar.... una baixada amb meu pols per sobre els genolls, sense comentaris. La par final de la baixada la fem per pista.

La idea del dia 5 era pujar fins el Coll Bousson amb esquís de fons des de Cervieres, ha estat tota la nit nevant i la pista esta sense marcar, canviem de plans, decidim fer esquí de muntanya per la zona de Laus pugem el pic Arpelin, el temps és molt dolent i quasi sense visibilitat baixem fins a Laus, pugem per segona vegada el coll d’izoard aquesta vegada pel vessant de Cervieres. Pugem a estones per la carretera i a estones pel bosc entre revolts. En total han estat 1500 metres de desnivell.

El temps no millora, en principi la previsió per l’endemà és més bona. Anem a dormir a Puy Sant Vicent un poble que te estació d’esquí a l’entrada del parc nacional dels Ecrins.

El dia de reis és el nostre últim dia de vacances als Alps i ens aixequem amb 40 cm de neu nova i una nevada que no para.... decidim plegar veles i tornar a Puigcerdà amb el pensament de que igual també haurà nevat......

3 comentarios:

Anónimo dijo...

NO HI HA RES COM LA NEU POLS DELS ALPS, NO??? VAJA ENVEJA.....LA WEB ESTA MOLT BE, PER CERT PODRIES POSAR A CADA FOTO QUE ES, JA QUE QUANT L'OBRES NO SAPS QUE ES. ES NOMES UN COMENT ,OK.

Xavi dijo...

Ei Alfons, molt bé el bloc. Va millorant molt, es nota que vas tenir un bon profe d'informàtica jeje...
Et pensaves trobar dos metres de neu pols a l'arribar a Puigcerdà?? Aquest any no farem ni el Puigmal com no hi posin canons de neu.
Apa records i ves piant "guide"!!!

Ricard dijo...

Gastoni que tal pels Alps? Em volgut l'Antoniu i jo no donar-te la mala noticia, i deixar que acabessis de passar la ultima setmana complerta de festa de la teva atrafagada vida professional... Millor que seguis!!! El 7x7 ha mort (RIP)
El nou quadrant és ... bé, ja en parlarem en privat que tant sols de parlar-ne ens venen tots els mals %X?·"!¿·&!!! Fins demà " y ven relajadito que no te deperdiciu"