miércoles, 2 de abril de 2008

ROC DELS COLLARS

RETIRADA COMANCHE

El dia s’aixeca radiant i amb l’Antoniu (X.Grane) decidim anar a fer alguna via a l’Alt Urgell. Com quasi sempre en Xevi te alguna via que vol taxar, aquesta vegada toca “Retirada Comanche” una via vertical amb ambient i de roca molt bona. La van obrir Raül Álvarez i Joan Vidal no fa gaire. Te quatre tirades, un grau obligat de 6a+, esta equipada portar18 cintes, es pot fer amb corda simple, el descens es fa en rapel per la mateixa via.

Resenya by Antoniu

La via comença amb uns passos d’Ae i continua amb una plac a de 6a amb una roca molt bona.

L’Antoniu es curra la segona tirada, que potser és la mes maca, sembla que estiguis escalant a Taghia. Aquí notem els dies d’esquí a les cames que han set molts i els pocs dies d’escalda als braços.... tret dels tres passos d’Ae d’entrada a la reunió el grau de la resta no supera el 6c.

La tercera tirada també és molt maca. Una mica més curta que l’anterior i sense cap pas inhumà, el grau ronda el 6c.

La quarta tirada és un mur vertical i de poc canto que nosaltres fem en Ae, amb bon grau segur que surt però nosaltres tenim limitacions al hidràulics.... l’entrada a la reunió es fa en lliure. Aquí s’acaba la via. El descens el podem fer en dos rapels si portem dos cordes i en 4 si portem corda simple. Atenció si portem una corda de 60m...

No hay comentarios: